2008. július 11., péntek

Pityókatokány(székely módra)

A mai napon 5.re gyültek össze a fiatalok. Megérkezésünk után már is kezdődött a sürgés-forgás: Sámuel és Norbi a tüzhelyet készítette elő, Salomé és Annamária uborkát és pityókát hámoztak, majd azokat feldarabólták, közbe Csaba testvér is besegített, de ő kellet segítkezzen a fiúknak is a tüzhelynél, János előkészítette az evőeszközöket, Józsi tüzet rakott, még sorolhatnám. Amíg a gulyás főtt, énekeltünk, imádkoztunk, majd Annamária a Lélek erejéről beszélt nekünk, Csaba testvér feltett néhány meggondolkoztató kérdés a Szent Lélek megnyilvánulásáról, amelyeken sokat gondolkoztunk. Az étel hamarosan elkészült.
A garázsból kiszedtük a ping-pong asztalt, megterítettük és tálaltuk a finom eledelt. Hálát adtunk az Úrnak a táplálékért, majd elmondtuk a 23.Zsoltárt. Ezután leültünk é falatoztunk. Elég hamar elfogyott a tokány, szerrettünk volna még egy rendet belőle, de már nem volt időnk, mert reánk
esteledett. Ildikó is jelen volt, hála az Úrnak, helyre jött a lába.
A falatozás után még nagyobb munka várt reánk, a mosogatás-takarítás. 10 órakor még ott voltunk, de szerencsére már itthon vagyunk.
Az Úr megáldotta ezt az alkalmat. Kívánjuk, hogy legyen még több ilyen alkalom.

1 megjegyzés:

János Csaba írta...

Nagyon tetszik, ahogy az ifi bloggját átszerkesztetted. Jó a fénykép is. Csak így tovább.