2008. június 4., szerda

M történt a régi ifjusággal?

10 évvel ezelőtt, még Kaszta Áron testvér munkálkodásának idején volt gyülekezetünknek volt egy kis ifjúsági csoportja: Fejér Ruth, Fejér Dániel, Fejér Teofil, Fejér József, Chelbezán Mihály, Chelbezán Tímea, és Szakács Annamária alkották. Egy eléggé aktív ifjúságról van szó, amelyik nagy szerepet vállalt a missziózás terén is. Áron testvér, vezetőjük, rendkívüli vezetőképességgel rendelkezett, és egybe tudta hangolni a fiatalok tevékenységét. 2002-ben, Áron testvér körzetünkből való távozásakor az ifjúság ugymond ,,felbomlott''. Nem volt már vezetőjük.
A régi ifjuságból ketten hozzátartoznak a mai ifjúsághoz, amelyet lelkipásztorunk, János Csaba testvér 2005-ben megalapított: Józsi és Annamária. De mi történt a többi fiatallal? Ruti férjhez ment egy fiatal szatmári testvérhez és már régota Szatmáron él; Dani külföldön dolgozik, akárcsak öccse, Teofil. Timi jelenleg Budapesten tartózkodik, dolgozik és tanul, elég ritkán jön haza. Bátyja, Misi itt van Kovásznán, itt dolgozik, de mióta édesanyja itthagyta a gyülekezetet, és átment a reformátusokhoz, azóta ő se jár közösségünkbe. 7-ből 2 maradt. Ez a sorsa a kisvárosi ifjúságoknak, mivel nincs a közelben egyetem, és ilyenkor több időre távolabb vannak a gyülekezettől. Városunk, Kovászna, habár hires fürdőváros, mégis egy parányi Sodoma, ahol nehéz embereket téríteni. Ha az ifjak elhagyják a várost, a gyülekezetnek egyszer s mindenkorra befellegzett.
A jelenlegi helyzetet tekintem. Most van egy szép, vidám ifjusági csoportunk. Jlenleg minden oké. De mi lesz majd, ha egyetemre kerülünk. István, az egyik Fejér-fiu hamarosan érettségizik és tovább megy egyetemre, következő évben még egy, azután kettő. A gyülekezet elég kicsi, könnyen kihalhat.
Ébredésért imádkoztam. Bár megadná az Úr, hogy gyülekezetünk létszáma gyarapodjék. Ti is imádkozzatok. Legyen ez számotokra egy imatéma.

Nincsenek megjegyzések: