2008. szeptember 4., csütörtök

Az ifjuság szerepe....

Ma délután összejövetel volt a gyülekezetben, ahol Máté Miklós testvér szolgált.(Ő 30 ezelőtt volt háromszéki körzet lekipásztora, a 80-as években távozott innen). Az igeheírdetésbe azt is belefoglalta, hogy milyen jó volt régebben a fiatalokkal missziózni, és hogy milyen hatásos volt az ő munkájuk. Elmesélte, hogy egy három tagú gyülekezet 2 év alatt 29 tagra szeporodott, mert az Úr megáldotta a fiatalok munkáját.
Sokszor én is így látom, hogy ifjuságban az erő, de a mi erőnk még sem elégséges, oda Isten ereje is kell, hogy áldás legyen a végzett munkán. Ma este javasolt imatéma volt, hogy gyülekezetünk ifjusága, amely időközben hanyatlani kezdett és passzívvá válni, megtalálhassa az ő szerepét, az ő evangélizáló módszerét, amellyel lelkeket menthet.
Nekem már ötletem is támadt, hogyan kéne betöltenünk szerepünket. Kérlek olvassátok el figyelmesen és mondjatok véleményt róla.: minden pénteken egy-két éneket választanánk, amit vasárnap elénekelnénk a gyülekezet előtt, és azt jól begyakorolnánk, ezek mellé egy-két szavalatot, bizonyságtevést is beszúrnánk. Ilyen jellegük szolgálatunk kéne legyen a gyülekezetben.
Egy másik módszer a csoportos összejövetelek módszere: vasárnap délután közös istentiszteletek helyett csoprtos istentiszteleteket tartanánk testvérek házánál: Minden gyülekezeti helyre egy-egy fiatalt küldenénk, hogy az vezesse az alkalmat. Nem családonként lenne tartva az istentisztelet, mivelhogy nem lenne annyi szolgálat tevő. 5-6 os csoportokra gondolok, esetleg kissé nagyobb létszámuakra, főleg olyan helyeken, ahol idős vagy gyenge egészségi állapotban levő testvér(nő) van, aki nem tud eljönni az imaházba. Talán beugornának a szomszédok is!
Harmadik és talán a legfontosabb( talán első helyre kellett volna tegyem): az életünkkel evangélizálni, másképp a megemlített módszerek nem lesznek hatással.
Ezért imádkozni kell. Köszönjük az imatámogatást!

Nincsenek megjegyzések: