2009. május 15., péntek

Rövid beszámoló

A következő sorokban az elmúlt két hét eseményeiről fogok beszámolni:
Május 4.-én anyáknapját tartottunk a kovásznai gyülekezetben. a nagyterem megtelt emberekkel, főleg édesanyákkal, hiszen az ő napjukat énekeltük.Az igét Kis Ottó lekipásztor hírdette, a 2 Móz 2.-ből. Áldott alkalmunk volt, a gyermekek szolgáltak, megtekinthettünk egy prezentációt, melyek a vasárnapiskolások régi, kisgyermekkori képeit szemlélhettük, és tanui lehettünk annak, hogy mennyit nőttek azóta. Mindegyikük hívő édesanyával rendelkezik, akik nem csak tejjel, kenyérrel, hanem hittel is táplálták.
Május 9.-én majdnem a teljes ifjusággal eljutottunk a székelyudvarhelyi konferenciára, ahol valóban többet tudtunk meg a szeretetről, a párválasztásról. Nagyon megható volt Tóth Attila lelkipásztor beszéde a szertetről s be kellett lássam, hogy a szeretet terén valóban gyenge vagyok, és meg újulnom benne( a szerkeztő megjegyzése). A szabad tevékenység ideje alatt a kis csapat sétált egyet a város központjában, a parkban. Mindannyiunknak tetszett a város, a szép és tágas imaház, valamint a találkozás régi ismerősökkel.Este 9-körül indultunk haza, fél 1-re itthon is voltunk. Igaz másnap fáradtak voltunk.
Ma elég kevesen voltunk, hiszen mindenkinek meg volt a ,,saját dolga": egyeseknek takarítás, másoknak tanulás (mindezeket fel tudja használni a Sátán akadályként, hogy elfordítson az igétől és a közösséggyakorlástól). Akik kevesen összegyúltünk ébredésért imádkoztunk, a gyülekezet helyreállásáért, a román és a magyar gyülekezet közti viszony erősödéséért, a román lelkipásztorért és munkájáért valamint azért hogy legyünk mértékletesek és gyakoroljunk önmegtagadást életünkben.Sajnos nagyon elterjedt a ,,jóléti kereszténység".
Szükségünk van arra, hogy minél többen bekapcsolódjanak ebbe az ,,imacsoportba".

Nincsenek megjegyzések: