2009. december 13., vasárnap

Az év vége felé közeledve...

Néhány évvel ezelőtt, amikor elkeztük tartani az ifiórákat, sokan még tinik voltunk. Hat-hetedikes, vagy nyolcadikos tanulók, akik inkább gyermekek, mint fiatalok. Most pedig azt látom, hogy a tini-kategória kezd eltűnni, viszont vannak fiatalok, akik már kilencedikesek, vagy éppen végzősök, egyetemisták, és van olyan is, aki már a harmincat is súrolja. nem csak testben növekedtünk, hanem lélekben is. Az ifjuság túlnyomó többsége megtért fiatalokból áll. Van akik még nagyon frissek, és tanulást igényelnek, valamint segítséget, van olyan is aki már évek óta az Úr gyermeke, és sajnos akad olyan is, aki még nem fogadta el az Úr Jézust személyes megváltójának. Annak ellenére, hogy többségben megtértek vagyunk, mégis szembesülünk azzal, hogy az Úrnak változtatnia kell rajtunk. Elsősorban a viselkedés terén, hogy tudjunk mértéket tartani a viccelődésből, hogy ne a komolytalanság jellemezzen bennünket, másodsorban pedig ügyelnünk kell arra, hogy meggondoltalan szavakkal ne sértsük meg egymást, ugyanakkor arra is rávilágított az Úr, hogy egymást jobban el kell fogadjuk és szeressük. Csaba testvér pénteken felhívta a figyelmünket, arra hogy szeretnünk kell egymást, és egyetértésben kell élnünk, mert ki tudja, meddig leszünk még együtt. Sajnos nem vagyunk konfliktusoktól mentesek, de hála az Úrnak, hogy a problémát mindig sikerült a megfelelő módon rendezni.
Hála az Úrnak, hogy eljött a vakáció, így jut idő jobban áttekinteni ezt az évet. Ez egy áldott év volt, talán nem is volt még ilyen áldott évünk. Bebizonyítottuk azt, hogy nem csak tervezgetni, s halogatni tudunk, hanem megvalósítani is, egy fentről jövő segítség hozzájárulásával: Az augusztus elején elehettünk táborozni a Tábor melletti TELEIOS-házba. Még egyszer szeretnénk megköszönni Borzási Gyula testvérnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta ezt a kis házat. Egy kicsit arrébb is voltunk: Szovátán és Parajdon, valamint Udvarhelyen is, (ott még májusban is jártunk, a konferencián). Itthon is áldott alkalmaink voltak. Amit hiányolok az az, hogy az idősek látogatása idén nagyon elmaradt, valamint az , hogy nem sikerült még evangélizációs összejövetelt szerveznünk kizárólagosan fiataloknak. Reméljük még adódik rá lehetőség.
Ha az Úr megengedi, idén együtt szilveszeterezünk. Az utóbbi két évben a gyülekezettel ünnepeltünk, idén kértük a gyülekezettől, hogy tarthassuk külön. A nyáron még azt terveztük, hogy a szilvesztert ott tartjuk, ahol táboroztunk, de végül arra a következtetésre jutottunk, hogy az most nem valósítható meg. Remélem, hogy ez az alkalom is olyan áldott lesz, mint a három évvel ezelőtti.

Nincsenek megjegyzések: