2009. december 22., kedd

Veszélyben a karácsony?- A kilátások

Lassan közeledik a karácsony ünnepe. Ahogy felidézem az utolsó két karácsony emlékeit, azt kell, hogy mondjam, azok voltak életem legszebb pillanatai. Gondolom nem csak nekem, hanem az egész ifinek, sőt az egész gyülekezetnek. Az Úr megáldott minket egészséggel, kedvvel, jól megszervezett alkalmakkal, és még sorolhatnám, hogy mi minden lehetett a mienk karácsonyra. Két évvel ezelőtt, sok év után, összeállott egy kántálócsoport, amellyel igyekeztünk meglátogatni minél több testvért a gyülekezetből, illetve hozzátartozókat, barátkozókat, és közölni velük az örömhírt énekek és egy aranymondás által. Nagyon áldott alkalmaink voltak.eljutottunk a körzet gyülekezeteibe, szinte teljes számmal, Kalányos Ervin testvér közbenjárásával, aki vállalta mindannyiunk szállítását. Jól megszervezett programunk volt.
2008 karácsonya még ennél is jobb volt. Ugyanolyan körülmények között, ugyanazzal az áldással, ismét alakult egy kántálócsoport, János Mónika testvérnő vezetésével. A tavalyi kántálásról részletes beszámolót olvashatnak régebbi bejegyzésekben. Megalakult a gyülekezet négyszólamú énekkara, Knott Ferenc testvér ( gyülekezetünk egyik orgonistája) vezetésével. Első énekünk a Békefejedelem volt a Gedeonita karénekesből, amelyet elénekeltünk itthon, Szörcsén és Tamásfalván, valamint Kézdivásárhelyen is. Egy eléggé aktív ünnepnek örülhettünk.
Eljött az idei év is, amely megpróbáltatásokkal kezdődött: Annamáriáék háza leégett, Feri teszvér eltörte a lábát, így sokáig nem ülhetett az orgonához, valamint az énekórák is elmaradtak, de egy kis idő elteltével újból helyreállott minden. Újból tapasztalhattuk az áldások gazdag folyóit. Az év végefelé közeledve is minden OKÉ-nak tűnt. Ám lassacskán kezdődtek a próbák. Fejér Éva testvérnő a korházba került a vérnyomása miatt. Az Úr segítségével már pénteken hazajöhetett. Múlt hét csütörtökén Mónika testvérnő is megbetegedett. A betegség a hangszálait érintette, nem tudott beszélgetni. Most már kezd javulni az állapota, de még fáj a torka. Pénteken reggel találkoztam Annamáriával is, aki egy kicsit betegnek érezte magát, közölte, hogy valószínűleg este nem jön ifire, mert minden csontja fáj. Hát valóban nem jött el, mivel édesanyjával együtt a korházba került. Manyi néni szívbetegsége miatt került a korházba, Annamária pedig magas lázzal. Tudomásom szerint Annamáriát még nem engedték ki, vért vettek tőle, mivel az orvosok a H1N1 vírusra gyanakdnak. Nem is látogathatjuk, hiszen a korháznak az a része karanténban van. Aki teheti, imádkozzon érte. Feri testvér is, akivel a múltkor hat karácsonyi éneket próbáltunk 4 szólamra, szintén lázas lett, így nem jöhetett énekórát tartani. Többen is meg vannak fázva közülünk. Valójában az ifjuságank még arra se volt ideje, hogy karácsonyi szolgálattal készüljön. Próbálunk még most megfelelő időt keresni az énekgyakorlásra, de mivel többen betegek, nem áll össze a teljes csoport. Napról-napra azt kell hogy lássuk, hogy ugyanazok a feltételek nem adatnak meg mint, az utóbbi két évben Miért? Hamarosan folytatjuk

Nincsenek megjegyzések: