2010. január 10., vasárnap

Hogyan szilvesztereztünk?

Az ifjuság szilveszteri alkalma 9 óra után kezdődött. Néhányan már 9 előtt, egyesek kilenc után érkeztek, sokan közülünk teli kézzel: töltött tojás, böff, torta stb. A szomszédból is hoztunk néhány tálca ennivalót, a Knott családtól( Ildikó testvérnő alaposan kivette a részét a sütés-főzésből). Kb. fél 10 lehetett, amikor már mindenki megérkezett.
Miután mindent kipakkoltunk az asztalokra, következett a pizzasütés. Nagy hasznát vehettük a konyhában lévő tűzhelynek és még jó néhány munkás kéznek. A Fejér-családban József szokta gyakorolni a pizzasütést, ám most ez a feladat Istvánra hárult. Az első pizza egy kicsit odaégett, pedig nem volt sokáig a sütőben. Mikor a konyhába nyitottunk egy kicsit kellemetlen szag fogadott minket. szerencsére a pizza még menthető volt, mégse volt olyan súlyosan odasülve, hogy ne lehetett volna megenni. A következő pizzánál István már elővigyázatosabb volt, ötpercenként a sülő tésztát kémlelte. Ez időben még készült néhány szendvics is.
Már eltel egy vagy két óra, amikor ráeszméltünk: az alkalmat nem imával kezdtük. Hát így mindent félbehagytunk és imádkoztunk. Utánna mintha minden másképp ment volna. Kb. fél 11ig munkálkodtunk, ezt követően leültünk és felolvastuk az esti áhítatot. Arról kezdtünk el beszélgetni, hogy kinek hogyan telt az az év. Mindenki fel kellett sorolja a legjobb és a legrosszabb élményet. Azt kell, hogy mondjam, hálásak lehetünk az Úrnak, mivel sokunknak hamarább eszébe jutott egy jó élmény, mint egy rossz. Egy áldott év volt minden szempontból. Amíg beszélgettünk, betoppantak Csaba testvérék is. Ezt követően az év elején megbeszélt dolgokat vettük át. 2009-ben, az első ifiórán mindenki elmondta az évre vonatkozó elvárásait és terveit, azokat lejegyeztem és most feleleveníthettük és megbeszéltük röviden, hogy milyen mértékben valósulhattak meg. Fél 12.kor megnézhettünk egy, az ifjuságunk történetével kapcsolatos prezentációt, amely kb egy negyed órát tartott. A prezentációt szeretném közzé tenni a blogban, ám nem tudom, hogyan lehetséges prezentációt feltölteni. Visszatekinthettünk az áldásokkal teli múltba, de nem csak a múlt volt áldott, hisszük, hogy a jelen és a jövő is az lesz.
Még mielőtt átmentünk volna az Újévbe, Csaba testvér igét olvasott fel, majd eszt követően imádkoztunk. Előre úgy terveztük, hogy megnézzük kint a tűzijátékot, ám amíg mi imádkozzunk, addig minden rakétát fellőttek. Lekéstük, de jó volt az Úrral kezdeni az Újévet. Imádkozás után kívántunk egymásnak boldog új évet. Ezt követően az étel tálalása következett. Lehetett válogatni, hiszen volt miből. A pizzák is elég jól sikerültek. Salomé két tortát is sütött, melyek nagyon izletesek voltak. Ásványvizet és gyümölcsteát ittunk. Az evés- ivással még nem ért véget az alkalom. Bibliai kvízjátékot játszottunk, amelyből kiderült, hogy jobban kellen ismerjük a Bibliát. Csaba testvér közben elálmosodott, így családjával hazatért. 2 után ujra magunkra maradtunk. A kvízjátékot abbahagytuk, és beszélgetni kezdtünk. Egymásnak kérdéseket tettünk fel, hogy jobban megismerjük egymást. Időközben szó esett arról, hogy hogyan lehetne elérni a városbeli fiatalokat. Igazi példamutató életet kell éljünk ahhoz, hogy ez megvalósulhasson. Kb 3:45 ig tartott a beszélgetés. Ekkorra már nagyon fáradtak voltunk, készültünk is haza, de elébb gyorsan kitakarytottuk a termet. Kb fél öt után hazaindulhattunk.
A szilveszterrel kapcsolatosan azt állapítottam meg, hogy gyorsan eltelt az idő, de ennek ellenére mégis jól telt, mert egymással lehettünk és az Úr volt velünk.

Nincsenek megjegyzések: