2009. január 7., szerda

Ünnepi beszámoló-2.rész

Lontiş testvéréktől elköszönve folytattuk karácsony esti szolgálatunak. Az utakon megfagyott a hó, így jót csúszkáltunk rajta. Elérkeztünk Magdi néni tömbházához. A folyósón énekeltünk, elmondtuk az igeverset és mentünk is tovább, mivel már elég késő volt. Utunk a parkon keresztül vitt el Bartók Irénke nénihez. Útközben karácsonyi miséről hazatérő emberekkel találkoztunk. Nem voltunk egyedül. Irénke néni megkántálása után a Knott család otthon maradt tagjainak énekeltünk az udvaron. Norbi elvette szánkóit, egyesek fel is pattantak a szánokra, és folytattuk utunkat az állomás felé, melynek Matild nagymamám lakik. Visszafelé ujból megálltunk Knottéknál, ahol Norbit már várták. Feri testvér ajtót nyitott Ildikó testvérnő pedig karácsonyi kaláccsal kedveskedett. Sajnos első éneklésünket nem hallották meg, így ujból énekeltünk.
Rövid beszélgetés után most már haza felé indultunk. Keveset aludtunk azon a napon. reggel felkeltünk, elmentünk az imaházba, később fél 3.- kor elindultunk Szörcsére, ahol megörvendeztettük testvéreinket. Több szolgálat hangzott el. Mi is szolgáltunk elénekeltük a négyszólamú énekünket is.
Másnap, dec 26-án rendszerint délelőtti istentiszteletre gyűltünk össze( Kiss Zoltán testvér hirdette az igét), fél 3-kor Tamásfalvára indultunk Ervin testvérékkel( Zaboláról). Ott is szolgáltunk, Csaba testvér igét hírdetett. szolgáltak a falubeli gyrekek is , nagyon szépen szavalták a karácsonyi versikéket. Tamásfalváról Kézdivásárhelyre indultunk, ahol szép alkalmat tölthettünk az ottlévő testvérekkel. Veress Bálint testvérék meghívtak minket vacsorára, így továbbmentünk Sárfalvára. Finom vacsorát kaptunk(folytatjuk)

Nincsenek megjegyzések: